Cep +90 532 212 45 90

+90 242 324 35 30

Favorilerim ( 0 )
Favori Emlaklarımı Görüntüle

Türk Vatandaşlığına Geçiş Yönetmeliğinde Yeni Düzenlemeler

19.9.2018

Türk Vatandaşlığına Geçiş Yönetmeliğinde Yeni Düzenlemeler

*Güncelleme: 07.12.2018 tarihli yönetmeliğe Resmi Gazete'de yayımlanan karar uyarınca yeni bir madde eklendi. Bu madde kapsamında; konut satın almak için noterde düzenlenen sözleşmeyi imzalayan ve 250.000 USD değerinde bir mülk satın alma taahhüdü veren yabancılar, Türk vatandaşlığı hakkı elde edebilirler. Detayları okuyun

19 Eylül 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yürürlüğe girdi.

Yeni düzenlemelere göre, Türk Vatandaşlığı hakkı kazanmak için öngörülen sabit sermaye tutarı 2.000.000 USD’den 500.000 USD’ye, gayrimenkul sahibi yabancıların vatandaşlığa geçişi için gereken asgari taşınmaz bedeli 1.000.000 USD’den 250.000 USD’ye, en az 100 kişiye istihdam sağlama ifadesi de 50 kişiye düşürüldü.

Başvuru sürecini takip etmek amacıyla İçişleri Bakanlığı bünyesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı temsilcilerinden oluşan bir komisyon oluşturulacaktır. Türk vatandaşlığına başvuru yapan kişiler için özel ofisler açılacaktır. Bu ofisler, sürecin takibini sağlayacak ve en kısa sürede işlemler yapılacaktır. Türk vatandaşlığı hakkındaki yeni yönetmeliğin son hali birkaç hafta içinde kesinleşecek. Yeni gelişmeler hakkında sizi en kısa sürede bilgilendireceğiz.

5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun uygulanmasına ilişkin yönetmelik 20.nci maddede yapılan değişiklikler aşağıdaki gibidir;

• En az 500.000 USD veya karşılığı döviz veya karşılığı Türk Lirası tutarında sabit sermaye yatırımı gerçekleştirdiği Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca tespit edilen,
• En az 250.000 USD veya karşılığı döviz veya karşılığı Türk Lirası tutarında taşınmazın tapu sicilini üç yıl boyunca satmamak şartı ile satın aldığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edilen,
• En az 50 kişilik istihdam oluşturduğu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca tespit edilen,
• En az 500.000 USD tutarında mevduatı üç yıl boyunca tutma şartıyla Türkiye’de faaliyet gösteren bankalara yatırdığı Bankacılık ve Düzenleme ve Denetleme Kurumunca tespit edilen,
• En az 500.000 USD tutarında Devlet borçlanma araçlarını üç yıl tutmak şartıyla satın aldığı Hazine ve Maliye Bakanlığında tespit edilen,
• En az 500.000 USD tutarında gayrimenkul yatırım fonu katılma payı veya girişim sermayesi yatırım fonu katılma payını en az üç yıl elinde tutma şartıyla satın aldığı Sermaye Piyasası Kurulunca tespit edilen, kişi veya kişiler doğrudan Türk Vatandaşı olacak.

Daha fazla bilgi için: Türk Vatandaşlığı hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen Türkiye’de Vatandaşlık Nasıl Alınır? sayfamızı ziyaret ediniz.

Emlak Haberleri20.11.2019
Türkiye’de Sağlık Turizmi
8.11.2019
Her Zaman Revaçta Olan Türkiye Emlak Piyasası
30.10.2019
Bursa Homes Kuruldu!
12.10.2019
Meksika'dan Antalya'ya Uzanan Aşk Hikayesi
6.10.2019
56. Antalya Altın Portakal Film Festivali 26 Ekim’de Başlıyor
1.10.2019
TEKCE Akademi İlk Eğitim Programını Gerçekleştirdi!
17.9.2019
Hindistan’dan Antalya’ya Charter Uçuşlar Başlıyor
12.9.2019
Dünyada En Çok Ziyaret Edilen 10. Şehir: Antalya
TÜM HABERLER
BAŞA
DÖN