0 242 324 35 30

Favorilerim ( 0 )
Favori Emlaklarımı Görüntüle

Türk Vatandaşlığına Geçiş Yönetmeliğinde Yeni Düzenlemeler

19.9.2018

Türk Vatandaşlığına Geçiş Yönetmeliğinde Yeni Düzenlemeler

19 Eylül 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yürürlüğe girdi.

Yeni düzenlemelere göre, Türk Vatandaşlığı hakkı kazanmak için öngörülen sabit sermaye tutarı 2.000.000 USD’den 500.000 USD’ye, gayrimenkul sahibi yabancıların vatandaşlığa geçişi için gereken asgari taşınmaz bedeli 1.000.000 USD’den 250.000 USD’ye, en az 100 kişiye istihdam sağlama ifadesi de 50 kişiye düşürüldü.

Başvuru sürecini takip etmek amacıyla İçişleri Bakanlığı bünyesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı temsilcilerinden oluşan bir komisyon oluşturulacaktır. Türk vatandaşlığına başvuru yapan kişiler için özel ofisler açılacaktır. Bu ofisler, sürecin takibini sağlayacak ve en kısa sürede işlemler yapılacaktır. Türk vatandaşlığı hakkındaki yeni yönetmeliğin son hali birkaç hafta içinde kesinleşecek. Yeni gelişmeler hakkında sizi en kısa sürede bilgilendireceğiz.

5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun uygulanmasına ilişkin yönetmelik 20.nci maddede yapılan değişiklikler aşağıdaki gibidir;

• En az 500.000 USD veya karşılığı döviz veya karşılığı Türk Lirası tutarında sabit sermaye yatırımı gerçekleştirdiği Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca tespit edilen,
• En az 250.000 USD veya karşılığı döviz veya karşılığı Türk Lirası tutarında taşınmazın tapu sicilini üç yıl boyunca satmamak şartı ile satın aldığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edilen,
• En az 50 kişilik istihdam oluşturduğu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca tespit edilen,
• En az 500.000 USD tutarında mevduatı üç yıl boyunca tutma şartıyla Türkiye’de faaliyet gösteren bankalara yatırdığı Bankacılık ve Düzenleme ve Denetleme Kurumunca tespit edilen,
• En az 500.000 USD tutarında Devlet borçlanma araçlarını üç yıl tutmak şartıyla satın aldığı Hazine ve Maliye Bakanlığında tespit edilen,
• En az 500.000 USD tutarında gayrimenkul yatırım fonu katılma payı veya girişim sermayesi yatırım fonu katılma payını en az üç yıl elinde tutma şartıyla satın aldığı Sermaye Piyasası Kurulunca tespit edilen, kişi veya kişiler doğrudan Türk Vatandaşı olacak.

Daha fazla bilgi için: Türk Vatandaşlığı hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen Türkiye’de Vatandaşlık Nasıl Alınır? sayfamızı ziyaret ediniz.

Emlak Haberleri1.10.2018
İspanya Ofisimiz Açıldı
19.9.2018
Türk Vatandaşlığına Geçiş Yönetmeliğinde Yeni Düzenlemeler
17.9.2018
Antalya Yabancılara Konut Satışında İkinci Sırada
31.8.2018
Konutta İndirim Kampanyası Başladı
14.8.2018
Yabancıya Gayrimenkul Satışında Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri
8.8.2018
Türk-İspanyol Sanayi ve Ticaret Odasının Yeni Üyesi: Tekçe Overseas SA
1.8.2018
Antalya’da Gayrimenkul Sahibi Olmak İçin 4 Neden
19.7.2018
GYODER Gayrimenkul İhracat Komitesi Kuruldu
TÜM HABERLER
BAŞA
DÖN
Bizimle Çalışmak İster misiniz?