Cep +90 532 212 45 90

+90 242 324 35 30

Favorilerim ( 0 )
Favori Emlaklarımı Görüntüle

Türkiye'de Vatandaşlık Nasıl Alınır | Türk Vatandaşlığı için Gereklilikler

How to Get Citizenship in Turkey

Yatırım Yoluyla Türk Vatandaşlığı

250.000 USD DEĞERİNDE YATIRIM YAP - TÜRK VATANDAŞI OL

19.09.2018 ve 07.12.2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarla yabancıların Türk vatandaşlığına geçişine ilişkin bazı düzenlemeler yapıldı. Türkiye'de en az 250.000 USD değerinde gayrimenkul alan ya da noterden 250.000 USD değerinde mülk satın alma taahhüdünde bulunan yabancılar doğrudan Türk Vatandaşı olabilecekler.

Vatandaşlık Programına Başvur

ANA ADIMLAR
  • 1

    PROJE TANITMA GEZİSİ

    Yatırım yoluyla Türk vatandaşlığı alma konusunda Türkiye’nin önde gelen profesyonel ve deneyimli emlak şirketiyiz. Yüzlerce kişinin Türk vatandaşı olmasına yardımcı olduk.

    Detaylı bilgi
  • 2

    MÜLK SATIN ALMA

    Vatandaşlık için size uygun olacak en iyi fiyat garantisi ile en iyi mülkleri sunuyoruz.

    Detaylı bilgi
  • 3

    VATANDAŞLIK BAŞVURUSU

    Vatandaşlık başvrusu süresince deneyimli şirket avukatlarımızla birlikte sizlere yasal destek veriyoruz. Antalya Homes’un uzman kadrosu ile başvuru süreci çok kolay ilerliyor.

    Detaylı bilgi
  • 4

    TÜRK PASAPORTU ALMA

    Pasaport alma süresi, başvuru sahibinin aile üyesi sayısına, belgelerine ve iş yoğunluğuna bağlı olarak 30-60 gün sürmektedir.

    Detaylı bilgi
SIKÇA SORULAN SORULAR
  • SÜREÇ
  • EMLAK
  • AİLE
  • Soru: Türk vatandaşlığına başvuru süreci nasıl işliyor?
    Cevap: En az 250.000 USD üzerinde gayrimenkul satın alıp, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne yapılan başvuruyla Türk Vatandaşlığı talebiniz işleme koyulur. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, satılan gayrimenkullerin en az 250.000 USD değerinde olduğunu kontrol eder. Tapu Müdürlüğü, vatandaşlık için 3 ila 7 gün arasında onay verir. Başvurunuz onaylanır onaylanmaz randevu almadan ikamet izni için Göçmenlik Bürosu'na başvuruda bulunuruz. Göçmenlik Bürosu'nun onayından sonra, yine aynı gün içinde onay kağıdı ve ikamet izni ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne başvururuz. Tapu başvurusundan sonraki tüm bu süreç İstanbul ve Ankara'da yer alan Vatandaşlık Bilgilendirme Ofislerinde takip edilmektedir. Başvurunuz 30 gün içinde sonuçlanır.

  • S: USD ve TL kurlarını nasıl hesaplamalıyım?
    C: TKGM, taşınmazın USD cinsinden değerini, işlemin yapıldığı tarihteki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının efektif satış kuru üzerinden hesaplar.

  • S: Vatandaşlık işlemleri ne kadar sürede sonuçlandırılır?
    C: Vatandaşlık başvurularında aranılan belgelerin eksiksiz olması durumunda 30 gün içerisinde işlem tamamlanmaktadır. Hükümet bu zamanı azaltmak için özel ofisler açtı.

  • S: Bilinmesi gereken herhangi kritik bir nokta var mı?
    C: Bakanlık, minimum değerin 250.000 USD olduğundan emin olmak istemektedir. Yeminli gayrimenkul değerleme uzmanları, fiyat sahtekarlığını önlemek için gayrimenkulu değerler. Bu yüzden satış fiyatı ile değerleme arasında %20’ye kadar sapmalar olabilir. Bu nedenle Antalya Homes, bu durumu göz önünde bulundurarak hesaplama yapmanızı ve gayrimenkul almanızı tavsiye eder.

    Antalya Homes, vatandaşlık için satın aldığınız her mülkte hem en iyi fiyat garantisi hem de mülkle eşdeğer ekspertiz hizmeti sunuyor. Müşteri odaklı yaklaşımımızla daima mükemmelliği ve sıfır hata ile çalışmayı hedefliyoruz. İşimizde en iyisini sunmaya hazırız.

  • S: Vatandaşlık için herhangi bir aşama veya testten geçmem gerekiyor mu?
    C: Hayır.

  • S: Tüm şartları yerine getirdiğimde kesin olarak vatandaşlık alacak mıyım?
    C: Vatandaşlık onayı süreci, ulusal güvenlik için bir tehdit oluşturmadığınızın, ulusal güvenlik arşivleri aracılığıyla doğrulanması ve kesinleşmesiyle bağlantılıdır.

  • Q: Türk Vatandaşlığı alma süreci oldukça karmaşık görünüyor. Bu süreç boyunca yanımda bir asistanım olur mu?
    A: Antalya Homes’un uzman ekibi tüm süreç boyunca size rehberlik edecek. 2004 yılından bu yana verdiğimiz hizmetlerle hayallerindeki evlere ulaşma yolunda olan tüm müşterilerimize %100 mutluluk garantisi veriyoruz.

  • S: Türkiye'ye gelmek için zamanım yok. Türk Vatandaşlığını nasıl alabilirim?
    C: Antalya Homes’a vekalet verdiğiniz takdirde baştan sona kadar tüm süreçleri takip edebiliriz.

  • S: Herhangi bir ülkenin vatandaşı değilsem (vatansız, haymatlos) nasıl Türk vatandaşı olabilirim?
    C: Vatansızlığınızı kanıtlayan bir belge (Birleşmiş Milletler tarafından verilen seyahat belgesi) ile en az 250.000 USD değere sahip bir mülk satın aldığınızda Türk vatandaşlığına başvuru yapabilirsiniz.

  • S: Vatandaşlık süreci 2 ay sürebilir. Bu süreç içinde oturma izni alabilir miyim?
    C: Başvurunuz onaylanır onaylanmaz size ve 1. derece aile bireylerinize herhangi bir bekleme süresi olmadan aynı gün içinde oturma izni verilir. (No:6458/31-J)

  • S: Eğer Türk vatandaşlığı alırsam zorunlu askerlik yapmam gerekir mi?
    C: 18 yaşından küçük çocuğunuz asker çağına geldiğinde, askerlik yapmakla yükümlüdür. Çifte vatandaşlık hakkına sahip kişiler, askerlik hizmetini vatandaşı olduğu iki ülkeden birinde yapabilirler. Eğer askerlik hizmetinizi tamamladıysanız bunu belgeyle kanıtlamanız gerebilir. 22 yaşından büyük kişilerin ise özel bir koşul olup olmadığı ile ilgili Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmaları gerekir.

  • S: Türk pasaportu için hangi milletlerden başvuru kabul ediliyor?
    C: Türkiye’de gayrimenkul satın alan bütün vatandaşlar başvuru yapabilir.

  • S: Türk vatandaşlığı aldığım zaman Türkiye'de yaşamak zorunda mıyım?
    C: Hayır.

  • S: Türkiye’de çifte vatandaş olmam mümkün mü?
    C: Evet, Türkiye çifte vatandaşlığa izin veriyor fakat kendi vatandaşlığınıza ait konsolosluğunuzla görüşmelisiniz. Hindistan, Çin ve Suudi Arabistan gibi bazı ülkeler çifte vatandaşlığa kısıtlama getirebiliyorlar.

  • S: Türk Vatandaşlığı almam için başka alternatifler var mı?
    C: Bütçeniz yatırım yoluyla Türk vatandaşlığı almak için yeterli değilse, Turkuaz Kart için başvurabilirsiniz. Turkuaz Kart, ABD Yeşil Kartına benzer. Turkuaz Kart, Türk vatandaşının sahip olduğu oy hakkı ve erkekler için zorunlu askerlik hakkı dışında tüm haklarını size sunmaktadır.

  • S: Türk Vatandaşı olduğumda mevcut olan vatandaşlığımdan feragat etmek zorunda mıyım?
    C: Hayır, kendi devlet yönetmeliğinize bağlı olarak Türk yasaları ikili veya çoklu vatandaşlığa izin veriyor.

  • S: Vatandaşlığım kabul edilirse Türkiye'de çalışabilir miyim?
    C: Evet. Ancak, doktor ve avukat gibi mesleklerde özel denklik sertifikası konusunda baro birliklerine başvuru yapmak gereklidir.

  • S: Taksitle aldığım gayrimenkuller vatandaşlık başvurusunda geçerli olur mu?
    C: Evet. Noter onaylı Satış Vaadi Sözleşmesi yaptıysanız ve ödemeleriniz 250.000 USD üzerindeyse (Ödemelerinizin 19.09.2018 tarihinden sonrası sayılmak üzere) taksitle aldığınız bir gayrimenkul ile başvuruda bulunabilirsiniz.

  • S: Daha önce Türkiye'de emlak satın aldım. Şimdi vatandaşlık için başvurabilir miyim?
    C: Evet. Örneğin, bir mülk satın aldınız, ancak tapunuzu teslim almadınız ve taksit ödüyorsunuz. 18.09.2018 tarihinden sonraki tüm gayrimenkul alımları ve yatırımları ile başvuru yapılabilir.

  • S: Kira garantili ticari bir mülk satın alarak Türk Vatandaşlığı alabilir miyim?
    C: Toplam değeri 250.000 USD fazla olan istediğiniz gayrimenkulü satın alabilirsiniz. Kira garantili emlakları görmek için tıklayın.

  • S: 250.000 USD sınırına ulaşmak için birden fazla gayrimenkul alabilir miyim?
    C: Toplam değeri en az 250.000 USD olacak şekilde birden fazla gayrimenkul satın alabilirsiniz. Fakat hepsi için aynı anda başvurmalısınız. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü beyan edilen değerler 250.000 Doların üzerindeyse vatandaşlık başvurularını kabul eder.

  • S: İnşaat halinde olan ve tapusunu hala teslim alamadığım gayrimenkuller vatandaşlık başvurusunda geçerli olur mu?
    C: Evet, noterden 250.000 USD değerinde mülk satın alma taahhüdünde bulunan herkes vatandaşlık alabilir.

  • S: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sorumluluğu nedir?
    C: Gayrimenkulün tapuda beyan edilen değeri 250.000 USD’nin üzerinde olup olmadığını Gayrimenkul Değerleme uzmanları doğrular. Bakanlık “satılamaz şerhi tesisini” TKGM’den talep eder. Satın aldığınız gayrimenkullerin ödemesi banka havalesi ile mülk sahibine yapılmalıdır.

  • S: Fon yatırımı yaparak Türk vatandaşı olabilirmiyim? Bu süreç nasıl işliyor?
    C: 500.000 USD ve üzerinde fon yatırımı yaptıktan sonra Halkbank, İş Bankası, Akbank ve QNB Finansbank gibi anlaşmalı bankalara başvuruda bulunabilirsiniz. Başvuru sonrasında, başvuru formunuz Sermaye Piyasası Kurulu’na gönderilir. Fon yatırımı ile vatandaşlık için gerekli olan "Vatandaşlık Onay Belgesi"ni anlaşmalı bankanızdan teslim alıyoruz. Antalya Homes olarak belgelerin toplanması ve tamamlanmasına yardımcı oluyoruz. Son adımda, başvurunuz Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nde gönderilir ve imzalar için davet edilirsiniz. Daha fazla bilgi için fon yatırımı ile vatandaşlık sayfamıza göz atın.

  • S: Ailem de Türk Vatandaşı olabilir mi?
    C: Evet. Siz, eşiniz ve 18 yaşın altındaki tüm çocuklarınız Türk vatandaşı olabilir.

  • S: 18 yaş üzeri engelli çocuğum için vatandaşlık alabilir miyim?
    C: Çocuğunuzun ana-babasının bakıma muhtaç olduğunu belgeleyerek vatandaşlık alabilirsiniz.

  • S: Herhangi bir aşamada aile bireylerimdeki herkesi getirme şartı var mı?
    C: Hayır. Başvuru sahibi, kendisi ve aile bireyleriyle ilgili gerekli tüm dökümanları getirmesi yeterlidir.

  • S: Bir tapu için kaç kişi başvuru yapabilir?
    C: Sadece bir kişi ve birinci dereceden yakınları (eşi ve 18 yaş altı çocukları) vatandaşlık alabilir.

TÜRK VATANDAŞLIĞININ FAYDALARI
  • AİLENİZLE BİRLİKTE TÜRK VATANDAŞI OLUN

    Eşiniz ve 18 yaşın altındaki tüm çocuklarınız sizinle birlikte
    Türk vatandaşı olabilir.

  • MAL BEYANI YOK

    Vatandaşlık başvurusunda bulunduğunuzda, diğer ülkelerde sahip olduğunuz varlıklarınızı veya gelirlerinizi beyan etmeniz gerekmez.

  • DAİMİ İKAMET ZORUNLULUĞU YOK

    Vatandaşlığa hak kazanabilmek için Türkiye'de belirli bir süre kesintisiz olarak yaşamak zorunda değilsiniz.
    Oturum iznini alır almaz yurtdışında yaşamaya devam edebilir ve vatandaşlık başvurusunda bulunabilirsiniz.

  • KISA VADEDE YÜKSEK KAZANÇ

    Yatırımınızı 3 yıl tuttuktan sonra nakite çevirebilirsiniz. Türkiye emlak piyasası yıllık %12 ortalama sermaye değerine sahiptir. İstanbul'da emlak fiyatları yıllık bazda %20-25 oranında artmaktadır.

Türk Vatandaşlığına Yatırım Yoluyla Başvurabilmek için Gerekli Belgeler

Vatandaşlık için belge hazırlamak özel bilgi ve tecrübe gerektirir. Her insanın farklı koşulları ve statüleri olduğu için şirket avukatlarımızdan hukuki destek almanızı öneririz. Yüzlerce pasaport verdiğimiz için size belge hazırlama konusunda tam destek veriyoruz.

  • Başvuru Formu

  • Vatandaşı olduğunuz devlete ait kimlik (pasaport, kimlik, doğum belgesi, nüfus kayıt örneği vs.)

  • Her aile üyesine ait 4 adet vesikalık fotoğraf

  • Doğum belgesi

  • Pasaportunuzun üzerine kayıtlı ikamet izni veya geçerli Turist Vizesi

  • Evli ise, eşinin ve varsa 18 yaşından küçük çocukların kimlikleri ve aile bağlarını kanıtlayan resmi belgelerin aslı (evlilik cüzdanı veya evlilik belgesi, çocukların doğum belgeleri).

  • Eşi veya yakınları T.C. vatandaşı iseler, nüfus cüzdan fotokopileri ve Türkiye’de ikamet adresleri

  • Başvuru için yapılan ödeme makbuzu

  • Değerleme raporu

  • 250.000 USD değerinde ödeme yapıldığını gösteren dekont

  • Satın alınan mülk inşaat halinde veya proje aşamasında ise; Noter tasdikli mülk satın alma taahhüdü

Türkiye’de Vatandaşlık Alma Yolları

Yatırım yaparak doğrudan kazanılan vatandaşlık: 2018 yılında Türk Hükümeti Türk vatandaşı olmak isteyenler için yeni bir sistem başlattı. Bu sisteme göre, Türkiye’de en az 250.000 USD’lik gayrimenkul satın alan veya en az 500.000 USD yatırım yapan yabancılara yaptıkları yatırımlara 3 yıl boyunca dokunmamak kaydıyla Türk vatandaşlığı verilmektedir. Sabit sermayeye en az 500.000 USD yatırım yapan veya 50 Türk personeli çalıştıranlar da bu sistemden faydalanabilir. (Türkiye'de yatırım yoluyla vatandaşlık alma hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayın.)

Turkuaz Kart Sistemi: 2017 yılında tanıtılan Turkuaz kart sistemi nitelikli kişileri Türkiye’de istihdam etmek, bilim insanı, sanatçı ve sporcuları ülkeye çekmek ve yabancı yatırımcı ve sermaye sahiplerinin Türkiye’de çalışma ve ikamet izni konusunda karşılaşabilecekleri engellerin ve uzun bürokratik süreçlerin ortadan kaldırılmasını sağlayan bir sistemdir. Ayrıca bu sistemle Türk vatandaşlığına da başvuru mümkündür. (Turkuaz Kart sistemi ile ilgili daha fazla bilgi öğrenmek için tıklayın.)

Gayrimenkül ve Oturma İzni Sahipleri: Türkiye'de 5 yıllık ikamet izni alan ve bu iznin 4 yılını kesintisiz bir şekilde Türkiye’de geçiren herhangi bir mülk sahibi vatandaşlığa başvurabilir. 5901 sayılı Kanunun 11 inci maddesi kesintisiz oturma izni için gereklilikleri listeler. Mülk değeri için minimum bir tutar yoktur.

Doğum ile kazanılan vatandaşlık: Türk anne ve Türk babadan Türkiye sınırları içinde doğarak Türkiye Cumhuriyeti kütüğüne kaydolmak en kolay yoldur. 403 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun birinci maddesine göre, ebeveynlerinden birinin Türk olan bir ailede doğan vatandaşların bir kerede vatandaşlık alma hakkı vardır. Ek olarak, eğer bir anne ve babanın Türk vatandaşlığı başvuruları onaylanırsa bu başvuru hakkı çocuklara da verilir. Ayrıca, Türk vatandaşlığını kaybetmiş olanlar da bu haktan yararlanabilir.

Evlilik yolu ile kazanılan vatandaşlık: Birçok yabancı, bir Türk vatandaşıyla 3 yıl süren evliliğinden sonra Türk vatandaşlığı elde etmektedir. Başvuru sahiplerinde, aile birliği içinde evliliği sürdürmek, evlilik birliğine zarar verebilecek davranışlardan kaçınmak ve ulusal güvenlik veya kamu düzeni için tehdit teşkil etmemek gibi bazı koşullar aranmaktadır.

 

Başvuru Süreci

Yatırım yoluyla vatandaşlık almak için bir gayrimenkul satın aldığınız zaman, Antalya Homes’un profesyonel ekibi bu sürecin en başından sonuna kadar (Türk vatandaşlığı ve Türk pasaportu alana kadar) sizin yanınızdadır.

Diğer vatandaşlık başvuru türleri için yurt içinde ikamet adresinin bulunduğu valilik ya da yurt dışında yaşıyorsanız başkonsolosluk aracılığıyla başvurmanız gerekir. Gerekli belgeler ve başvuru türleri koşullarınıza bağlı olarak değişecektir.

Türk vatandaşlığı almak pasaport, doğum belgesi, ikamet izni, evlilik cüzdanı, eşi veya yakınlarının TC kimlik numarası ve fotoğraflarla sınırlı kalmıyor. Bireysel başvuru sahiplerinin ayrıca Türkçe mülakata da girmesi gerekir.

Türkiye'deki vatandaşlık başvurularının ne zaman yapılacağı, başvuru sahibinin özel koşullarına bağlı olmakla birlikte, başvuru sürecini İçişleri Bakanlığı'ndan öğrenebilirsiniz. 5901 sayılı Vatandaşlık Kanunu'nun hüküm ve koşulları uyarınca başvurunuz reddedilirse, ikametinizin bulunduğu valiliğe tekrar başvurabilirsiniz.

 

Türk Vatandaşı Olmanın Avantajları

- Eşiniz ve 18 yaşının altındaki çocuklarınız sizinle birlikte vatandaşlık başvurusunda bulunabilir.

- Vatandaşlık başvurusunda bulunduğunuzda, diğer ülkelerde sahip olduğunuz varlıklarınızı veya gelirlerinizi beyan etmeniz gerekmez.

- Vatandaşlık başvurusunda bulunmak için belirli bir süre Türkiye’de yaşamak zorunda değilsiniz. Bu süre zarfında yurtdışında yaşamaya devam edebilir ve oturma izni alır almaz vatandaşlık başvurusunda bulunabilirsiniz.

- Vize başvurusunda bulunmadan birçok ülkeye seyahat edebilirsiniz.

Bu ülkelerin birçoğu, Türk vatandaşlarına vize şartı olmaksızın 30 ila 90 gün arasında seyahat izni verirler. Ayrıca, bazı ülkeler de ülkeye giriş sırasında veya online başvuru sonucunda vize vermektedir.

Avrupa Birliği, 2013 yılında Türkiye ile Schengen ülkelerine vizesiz seyahat hakkı tanınması amacıyla yapılan ‘Visa Serbestisi Diyaloğu’nu başlattı. Türk vatandaşlarının özgürce seyahat edebileceği 102 ülke arasına 26 Avrupa ülkesi daha eklenecek.

YATIRIM ARAÇLARI
  • inv1

    250.000 USD değerinde mülk satın alma

    * 3 yıl satmamak şartıyla

  • inv2

    Türk Bankalarına 500.000 USD yatırılan nakit para

    * 3 yıl geri çekilmemesi koşuluyla

  • inv3

    500.000 USD değerinde devlet tahvili alma

    * 3 yıl satmama koşulu ile

  • inv4

    GYO veya Risk Sermayesi fonundan 500.000 USD değerinde hisseler satın alma

    * 3 yıl satmama koşulu ile

  • inv5

    500.000 USD değerinde sabit varlık yatırımı yapma

  • inv6

    Şirketinde 50 personel çalıştırma

 

Vatandaşlık Programına Başvur

VİZESİZ SEYAHAT

Günümüzde, Türk vatandaşları külfetli vize başvuru sürecini takip etmeden 102 ülkeye seyahat edebiliyorlar. Bu ülkelerin büyük çoğunluğu Türk vatandaşlarının vize şartı olmadan 30 ila 90 gün kalmalarına izin verirken, bazı ülkeler varışta veya çevrimiçi başvuru üzerinden elektronik vize verebilir.

Avrupa Birliği, 2013 yılında Türkiye ile Schengen ülkelerine vizesiz seyahat hakkı tanınması amacıyla yapılan ‘Visa Serbestisi Diyaloğu’nu başlattı. Türk vatandaşlarının özgürce seyahat edebileceği 102 ülke arasına 26 Avrupa ülkesi daha eklenecek.

 

VİZESİZ SEYAHAT EDİLEN ÜLKELER

harita
BAŞA
DÖN